Το Χωριό του Αϊ Βασίλη 2012

2012-2013:

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύλλογός μας διοργάνωσε το «Χωριό του Αϊ Βασίλη» στην κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας από 15 Δεκεμβρίου 2012 έως 1η Ιανουαρίου 2013.

Οι πιο σημαντικές στιγμές της διοργάνωσης καταγράφηκαν και παρουσιάζονται αντίστοιχα στις παρακάτω δημοσιεύσεις που έγιναν στο blog της ιστοσελίδας. Κάντε κλικ πάνω σε κάθε μία για να τις δείτε.:

- Εγκαίνια

- Σχολικές επισκέψεις

-  Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο «Χωριό του Αϊ Βασίλη»

- Τελετή λήξης και Αφιέρωμα στους Εθελοντές

 Μπορείτε, τέλος, να δείτε όλες τις φωτογραφίες από τις καθημερινές δραστηριότητες πατώντας εδώ.

2011-2012:

Στον απόηχο του «Χωριού του Αϊ Βασίλη» στην Κάτω Τιθορέα

Ο νεοσύστατος Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Τιθορέας «Φιλοποίμην Φίνος» διοργάνωσε από τις 17 Δεκεμβρίου 2011 έως την 1η Ιανουαρίου 2012 το χριστουγεννιάτικο «Χωριό του Αϊ Βασίλη» στην κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας.

Στο «Χωριό του Αϊ Βασίλη» μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν καθημερινά πολλές δραστηριότητες, να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να δουν ταινίες, να κατασκευάσουν, να γευτούν χειροποίητα γλυκίσματα και ζαχαρωτά και, φυσικά, να συναντήσουν τον αγαπημένο τους Αϊ Βασίλη!

Η διοργάνωση αυτή εξέπληξε τους πάντες πολλαπλώς. Αρχικά, με την επιτυχία της και με το μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την οικονομία της χώρας μας. Και κυρίως, με την καθολική στήριξη και συνεισφορά των συντοπιτών αλλά και των επισκεπτών σε αυτό. Ο κόσμος το αγκάλιασε, το ήθελε, του άρεσε. Τα παιδιά ακόμη περισσότερο, που για πρώτη φορά είδαν την Κάτω Τιθορέα να γίνεται μια χαρούμενη και λαμπερή πόλη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Έτσι, με την αγάπη όλων, το πολύπλευρο όραμα έγινε πραγματικότητα.

Τις καλύτερες εντυπώσεις αποκομίσαμε από τους εθελοντές. Η προσέλευσή τους ήταν ανέλπιστα μεγάλη, η θυσία τους τεράστια. Με εθελοντές – κυρίως – παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, πρωί-απόγευμα, στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επιφύλασσε ο χειμώνας. Τελικά, όμως, οι εθελοντές προσέφεραν την εργασία τους με μεγάλη ευχαρίστηση, μεράκι και υπευθυνότητα, και – θα ‘λεγε κανείς – το απόλαυσαν με την καρδιά τους, κάποιες φορές περισσότερο από τα μικρότερα παιδιά! Η μεγάλη επιτυχία ήταν ότι το «Χωριό» απέκτησε «πρόσωπο», και επάξια χαρακτηρίστηκε από τον τύπο ως «το πιο ζεστό χωριό του Αϊ Βασίλη».

Ο Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Τιθορέας «Φιλοποίμην Φίνος» δεν μπορεί με ευχαριστήρια και συγχαρητήρια για να εκφράσει την απέραντη ευγνωμοσύνη του. Η τεράστια όμως δύναμη της αγάπης του κόσμου θα ανταποδοθεί με ακόμη περισσότερα και πιο δυναμικά δρώμενα για τον τόπο μας.

Be first to comment